På reisefot

Det er ikke alle datoer en tenker så godt over før den er der. Igår var det 70 år siden de norske jødene ble deportert til Tyskland. Hva gjør jeg og min søte reisekompanjong Ane? Vi setter nesa mot Berlin. Iløpet av flyturen ble et par tårer felt, her sitter jeg med alle mulighet er og et godt liv, hvis største bekymring er å klare seg uten lille Frk. M et par dager. Tenk på alle de som ble frarøvet muligheten til et liv! Selv idag driver vi med utrenskning på grunnlag av kultur, arv, religion. Kan vi ikke lære litt mer av historien? Vi bør iallefall huske! Vi skal minnes ved Holocaust minnesplassen. Jeg gleder meg til å oppleve Berlin, både dagens moderne og med glimt av fortid!

Dette innlegget ble publisert i Reise og merket med Berlin, fortid, holocaust, minnes, nåtid, Tur. Bokmerk permalenken.

En kommentar til På reisefot

  1. Netta sier:

    Lykke til i Berlin! Jeg tror dette er en utrolig spennende by med mange kontraster.

    Klem
    Netta

Legg inn en kommentar