Berlin

Ah, Berlin!
2 nydelige dager inn og ut, hit og dit. Ilagt noen matpauser i nyogned. Vi bodde herTre netter med frokost ca 1600. Kort vei til både S-bahn U-bahn, busser og Tram. Godt utvalg og rolig atmosfære i frokostlokalet som blir brukt som cafe senere på dagen. Nå reiste vi i lavsesong og synes generelt at det var rolig og lite folk overalt. Tapasen som er nærmeste nabo kan vi nok ikke anbefalle videre, smakte ok, men kjøtbollene smakte litt rart og begge ble uggne en tid etter vi hadde spist. Greit vi bare tok en bit… Området (Prenzelberg) virket veldig hyggelig, mne ble til at vi reiste mye rundt, det vi ville få med oss lå i alle rettninger. Ikke en eneste gang opplevde vi å måtte vente mer en 10 minutter (som regel var det 3) Uansett hvilke transportmiddel vi skulle med.

På flyplassen kjøpte vi Berlin Welcome Card for 25 Euro pp som ga oss fri bruk av offentlig transport i 72 timer + avslag på severdigheter. Finnes en bok med oversikt men den så aldri vi noe til, ikke lette vi heller. Og Berlin, så reint og ryddig!

Dekor ved holdeplassen vår. Synes det er så gøy når de lar gatekunstnere slippe til på slike bygg.
Berlin 016

En grå trist steinansamling – Holocaustmemorialet.
Berlin 054

Supergod GranatepleGlühwein på økologisk og kortreistmat resturant – NAM! Denne resturanten ligger ved Gendamermark i sentrum, er du forbi anbefaller jeg å stikke nesa innomhus. Gode råvarer, hyggelig betjening og bra priser. Altså, prisnivået for å spise ute i Berlin er det ingenting å si på. Alt vi spiste bortsett fra Tapasplassen ved siden av hotellet var knallbra.
Berlin 036

MarieKirche og Nicolaiviertel
Berlin 020Berlin 028

Jammen så skrudde de ikke på lyset i treet ved Brandenburger Tor når vi gikk forbi.
Berlin 060

En dag med kamera neste ble uten- da tilbrakte vi timer i mat avdelingen til KaDeWe – den anbefalles på det sterkeste, en annen gang må jeg nok ha en ordentlig plan. Så enormt utvalg over så stor plass at det å få oversikt trengs de mer enn dag til. Mye godt ble med hjem, nå er det bare å glede seg til jul. Vi var innom flere julemarkeder, og obsobs – skal du i vei – de fleste tar ikke kort og finnes heller ikke minibank på området. Ved Charlottenburg Slott hvor vi begynte å finne mange sjarmerende boder, ble dette en effektiv måte å ta kvelden på.

Dette innlegget ble publisert i Reise og merket med Berlin, City Guesthouse Pension Berlin, Jul, KaDeWe, Kollektiv, Reise. Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar